5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü
09 Mayıs 2024

Dünya Sağlık Örgütüne göre 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü olarak kutlanmaktadır. Günlük yaşamda en fazla kirlenen organların başında eller geliyor.  Sadece hastanelerde değil günlük hayatta da insanların el hijyenine dikkat etmesi durumunda enfeksiyon hastalıklarının birçoğu engellenebilmektedir. Enfeksiyon Kontrol Komitesi olarak hastanemizde el hijyeni ile ilgili birimleri ziyaret ederek ve bilgilendirici faaliyetlerle farkındalık çalışmalarında bulunduk.Hastanemiz çalışanlarına günlük koşuşturmalarının içinde etkin bir el yıkama ile hastalarımıza ve kendi sağlıklarına önemli katkı sağlayabileceklerini hatırlatmak, el hijyeninin önemini anlatmak ve farkındalık oluşturmaya çalıştık. Temiz Ellerle, SAĞLIKLI KALIN.

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ